

بدون مشارکت شهری شهر آباد نخواهیم داشت
یکی از مهمترین و پر مسئولیت ترین معاونت های شهرداری را می توان معاونت شهرسازی و امور زیربنایی نام برد . معاونتی که هفت اداره یا واحد شهرداری را شامل می شود .
معاون شهرسازی و امور زیربنایی شهرداری بندرانزلی در گفتگوی اختصاصی با ماهنامه انزلی فردا با اشاره به اینکه این واحد از قوی ترین و پر مسئولیت ترین و اولین معاونت ها در شهرداری است که باید هم گام با شهردار حرکت کند ، اظهار داشت : این معاونت هفت اداره و واحد مهم شهرداری از قبیل اداره نظارت بر پروژه های عمرانی ، امور پیمان و قراردادها ، اداره شهرسازی ، اداره طرح و برنامه ، واحد نقشه برداری ، واحد حمل و نقل ، واحد امانی و کارخانه آسفالت را شامل می شود و به دلیل حجم کاری و مستولیت های زیاد ادارات و واحدهای تابعه ، بعنوان یکی از پردردسرترین و پرحاشیه ترین معاونت ها نیز مطرح است .
شرح وظایف مجموعه های تحت نظارت معاونت شهرسازی و امور زیربنایی شهرداری
فرزاد فریدی سپس به تشریح وظایف مجموعه های تحت نظارتش پرداخت و گفت : وظیفه اداره نظارت بر پروژه های عمرانی ، طراحی ، نظارت و اجرای پروژه های عمرانی در سطح شهر از قبیل پروژه های مربوط به راهها و شریان های اصلی و فرعی شهر ، احداث پارک های محله ای ، دفع آبهای سطحی ، طراحی و اجرای سازه ها و المان های شهرداری و سازمانهای تابعه آن ، اجرای طرح های ترافیکی برطبق مصوبه شورای ترافیک ( در شورای ترافیک یک نفر به نمایندگی از شهرداری و یک نفر هم از سوی سازمان حمل و نقل حضور دارند ) ، صدور مجوزهای حفاری و مرمت معابر سطح شهر است .
وی افزود : امور پیمان و قراردادها نیز امور مربوط به قراردادها که شامل برگزاری مناقصات ، تشریفات قانونی ، عقد قراردادهای شهرداری و کنترل و نظارت بر پرداخت های سازمانهای مرتبط است را برعهده دارد .
فریدی سپس صدور پروانه و پایان کار ساختمان ، صدور گواهی عدم خلافی ، تشکیل پرونده های ماده صد ( بررسی تخلفات ساختمانی )، ماده 5 ( بررسی مغایرتها با طرح تفصیلی شهر که در اداره راه و شهرسازی برگزار می شود ) ، جلوگیری از تخلفات ساختمانی ، پاسخ به استعلامات دفاتر اسناد رسمی معاملات ، بانک ها و سایر ادارات ، پاسخ به استعلامات حفاری ، تفکیک اراضی از طریق کمیسیون 101 شهرداری ، پیگیری طرح های جامع و تفصیلی ، اعلام بر و کف و تهیه طرح های اجرایی انطباق ساخت و سازهای شهرداری با طرح های جامع و تفصیلی را از وظایف اداره شهرسازی عنوان کرد .
وی در خصوص اداره طرح و برنامه شهرداری نیز تصریح کرد : این اداره کار بررسی و مطالعات و ارائه طرح های عمرانی و المان های شهری و طرح های آبیاری مکانیزه و ... را انجام می دهد.
یکی دیگر از واحدهایی که فریدی بعنوان واحد تحت نظارتش نام برد ، واحد نقشه برداری بود .
وی در خصوص این واحد نیز یادآور شد : اقدامات واحد نقشه برداری ، قبل از ارائه طرح های عمرانی است . چون در ابتدا مطالعات لازم صورت می گیرد . برداشت دوم ارتفاعی ، تهیه پروفیل ، پیشنهاد خط پروژه طرح های اجرایی معابر ، تهیه نقشه هایی برای واحد شهرسازی جهت تعیین میزان عقب نشینی در طرح اجرایی خیابانها و اعلام کد ارتفاعی بهینه برای ساخت و سازها ، (تا در ارتفاع مناسبی ساخته شوند) ، از جمله وظایف این واحد است .
معاون شهرسازی و امور زیربنایی شهرداری بندرانزلی ادامه داد : واحد حمل و نقل نیز شامل امور مربوط به تاکسیرانی و اتوبوسرانی است که مدیرعامل این سازمان ، درخصوص رسیدگی به امور تاکسی و اتوبوس و تجهیز و نوسازی و تعدیل ناوگان شهری اقدام می کند .
وی به واحد امانی هم اشاره کرد و اظهار داشت : واحد امانی شهرداری ، امور تاسیساتی از قبیل روشنایی پارکها ، بوستان ها و معابر ، تعمیرات تاسیسات شهری ، المان های شهری ، لکه گیری و مرمت معابر ، لایروبی کانالها و جوی های شهری و ... را برعهده دارد.
فریدی سپس با بیان اینکه کارخانه آسفالت نیز زیرمجموعه معاونت شهرسازی و امور زیربنایی شهرداری محسوب می شود ، تصریح کرد : تولید مصالح و فراورده های بتنی ( برحسب نیاز شهرداری شامل موزاییک جدول ، لوله های بتنی و ... ) ، خرید مصالح و تولید آسفالت با کیفیت بالا ، کنترل و نظارت بر نحوه تولید آسفالت و تجهیز و نوسازی کارخانه آسفالت نیز برعهده ماست .
لزوم تشویق و جلب نظر شهروندان
وی در ادامه این گفتگو با اشاره به اهمیت مشارکت مردمی در اداره و آبادانی شهر ، تاکید کرد : تا زمانی که مردم چه در حوزه شهرسازی و یا خدمات شهری با ما همکاری نکرده و همراه ما نباشند ، ما شهری آباد نخواهیم داشت.
وی اضافه کرد : ما باید در راستای افزایش مشارکت مردم ، اقدامات فرهنگی به منظور تشویق و جلب نظر شهروندان انجام دهیم .
فریدی خاطرنشان کرد : ما با کمک مردم و شهروندان می تو
خانم سلیمی:
انیم به سمت برخورداری از شهری نمونه حرکت کنیم ، و اگر همکاری ، همدلی و همت لازم بین مردم و مسئولان شهرداری نباشد ، هیچوقت به اهداف و به برنامه های مدنظرمان نخواهیم رسید .
وی بعنوان مثال گفت : مثلا در زمینه ساخت و سازهای شهری ، انتظار داریم با رعایت اصول شهرسازی و ضوابط نظام مهندسی در حین ساخت و نیز نظم شهری با ما همکاری شود ، بطوریکه سازندگان ساختمان ها مصالح ساختمانی خود را در خیابان نریزند، موجب سد معبر و تخریب پیاده رو، جدول ، خیابان و جوی ها و ... نشوند.
تاثیر هزینه های مضاعف شهرداری به شهروندان بر می گردد
وی سپس گفت : از شهروندان می خواهم به این نکته توجه کنند هر هزینه ای را که شهرداری ، بطور مضاعف انجام می دهد ، در واقع از بودجه شهرداری و جیب خود مردم کسر می شود . هزینه های مضاعف شهرداری ، تاثیر مستقیمش به شهروندان بر می گردد.
فریدی همچنین از همه شهروندانی که احساس مسئولیت کرده و شهر را مانند خانه خود می دانند، قدردانی کرد .
وی در پایان این گفتگو اضافه کرد: راههای ارتباطی ما با مردم ، سامانه 137 ، سامانه پیامکی 30001195 و همچنین سایت شهرداری انزلی به آدرس www.anzali.ir است که در قسمت میزخدمت می توانند، مسائل و مشکلات خود را عنوان کنند تا توسط همکاران ما پیگیری و رسیدگی شده و به اطلاع شهرونان عزیز هم رسانده می شود. البته شهروندان بصورت حضوری هم می توانند هر روز در ساعات اداری مراجعه کنند . مستقیما پاسخگوی آنها خواهم بود .
